tisdag 1 juni 2010

Rätt låt vann

Tyskland vann årets ESC och jag är så glad att det var en modern poplåt med en enkel scenshow som vann! Tävlingen mår så bra av det.

Jag firade finalkvällen tillsammans med ett par andra som är minst lika tokiga i ESC som jag. Vi gjorde tippningslistor, åt och drack gott och spelade Eurovisionsbingo!




Varje gång vi fick syn på ett par vingar, synliga underkläder, en slängkyss, konfettiregn, vindeffekt från jättefläkten, folkdans, scenkläder gjorda av paljetter, ordet "kärlek" i sångtexten, en ensam artist på scenen, en hockeyfrilla, en finländsk flagga i publiken, en utsträckt hand mot kameran, akrobatiska tricks, en kör som knäpper med fingrarna, pyroteknik eller eld och en man klädd i vitt drog vi ett streck i rätt ruta och skålade.



Resultatet: det blev flest kryss vid "kärlek", pyroteknik, utsträckta händer, fläkten och akrobatiska tricks. Riktigt kul sysselsättning!

För övrigt vill jag påpeka att mr Jack Daniels som syns på den övre bilden faktiskt inte alls deltog i festen. Han bara tittade på.

Inga kommentarer: